HAG/DEN HAAG | 22.10.2015.

SMRT SVEDOKA MLADIĆEVE ODBRANE

Svedok odbrane Ratka Mladića, forenzički patolog Dušan Dunjić pronađen je mrtav u hotelskoj sobi, uoči početka svedočenja koje je trebalo da počne danas. U toku je istraga holandskih vlasti

Dušan Dunjić, profesor sudske medicine iz Beograda čije je osmo svedočenje trebalo da počne danas u predmetu Ratka Mladića, pronađen je mrtav u hotelskoj sobi u Hagu, saopšteno je u Tribunalu.

Dunjićevo telo su pronašli službenik hotela i predstavnik Tribunala nakon čega je pozvana ekipa hitne pomoći koja je konstatovala smrt. U saopštenju se navodi da je u toku istraga holandskih vlasti.

Dunjić je do sada svedočio u nekoliko slučajeva pred Tribunalom. Kao ekspert tužilaštva se pojavio na tri suđenja za zločine počinjene na Kosovu 1998. i 1999. godine - u dva predmeta koji su se vodili protiv srpskih političkih, policijskih i vojnih zvaničnika kao i u predmetu protiv lidera bivše OVK Ramuša Haradinaja, Idriza Balaja i Lahija Brahimaja. Dunjić je takođe svedočio na poziv odbrane Radovana Karadžića, Stanislava Galića, Dragoljuba Kunarca i Vujadina Popovića.