HAG/DEN HAAG | 22.10.2015.

PREKID SVEDOČENJA DRAGANA KIJCA

Nakon dvočasovnog prekida zbog "nepredviđenih okolnosti" suđenje bivšem komandantu Glavnog štaba VRS nastavljeno raspravom o administrativnim pitanjima bez prisustva optuženog

Suđenje Ratku Mladiću danas je prekinuto nakon samo desetak minuta zasedanja na kojem je, unakrsnim ispitivanjem od strane tužioca, bilo nastavljeno svedočenje Dragana Kijca bivšeg načelnika Resora državne bezbednosti MUP i ministra policije Republike Srpske.

Nakon svedokovog odgovora na prva dva tužiočeva pitanja, na zahtev Mladićeve odbrane prešlo se na takozvanu privatnu sednicu a sudnicu je, po nalogu sudija, napustio i svedok. Desetak minuta kasnije sednica je otvorena za javnost a predsedavajući sudija Ori/Orie je saopštio da se suđenje prekida zbog "nepredviđenih okolnosti"te da se ne zna da li će biti nastavljeno u toku dana ili tek u ponedeljak26. oktobra.

Dva sata kasnije zasedanje je ipak nastavljeno ali bez optuženog koji se odrekao prava da prisustvuje postupku. Predsedavajući sudija je obavestio prisutne na galeriji za publiku da se svedok danas neće vraćati u sudnicu te da će postupak biti nastavljen raspravom o administrativnim pitanjima.