HAG/DEN HAAG | 26.10.2015.

DR. DUŠAN DUNJIĆ UMRO PRIRODNOM SMRĆU

Obdukcija koju su, u prisustvu kolege iz Srbije, izvršili holandski patolozi, pokazala da je nesuđeni svedok Mladićeve odbrane dr. Dušan Dunjić umro prirodnom smrću

Istraga holandskih vlasti i autopsija koju su, u prisustvu kolege iz Srbije, izvršili holandski patolozi, pokazali su da je dr. Dušan Dunjić prošle sedmice, u noći između srede i četvrtka, umro prirodnom smrću u svojoj hotelskoj sobi u Hagu - saopšteno je danas u Tribunalu. Drugi detalji o nalazima obdukcije nisu objavljeni.

Profesor sudske medicine iz Beograda dr. Dunjić, je, podsetimo, u četvrtak 22. oktobra trebalo da se pojavi u Tribunalu kao veštak odbrane Ratka Mladića. U izveštaju koji je sačinio za odbranu dr. Dunjić je osporavao nalaze eksperata tužilaštva o uzrocima smrti žrtava ekshumiranih iz masovnih grobnica u Srebrenici.

U proteklih petnaestak godina dr. Dunjić je čak sedam puta svedočio pred Tribunalom. Kao ekspert tužilaštva pojavio se na tri suđenja za zločine počinjene na Kosovu 1998. i 1999. godine - u dva predmeta protiv srpskih političkih, policijskih i vojnih zvaničnika kao i u predmetu protiv zapovednika bivše OVK Ramuša Haradinaja, Idriza Balaja i Lahija Brahimaja. Svedočio je, takođe, i na poziv odbrane Radovana Karadžića, Stanislava Galića, Dragoljuba Kunarca i Vujadina Popovića.