Pretraživati možete i po delovima reči radi preciznijih rezultata. Primer: ukucajte Optuž umesto Optužba X

Sense Tribunal

Haradinaj i drugi

Ramush Haradinaj, Idriz Balaj, Lahi Brahimaj

Vesti 170

HAG/DEN HAAG | 07.06.2005.

TUŽILAŠTVO ODUSTALO OD ŽALBE NA PRIVREMENO OSLOBOĐENJE HARADINAJA

Nema prepreka da Haradinaj napusti Pritvorsku jedinicu čim se obave potrebne formalnosti sa holandskim vlastima koje treba da obezbede transfer optuženog do amsterdamskog aerodroma, gde će ga prihvatiti predstavnici UNMIK-a koji će se o njemu starati dok je na privremenoj slobodi.
HAG/DEN HAAG | 06.06.2005.

ODOBRENO PRIVREMENO OSLOBOĐENJE HARADINAJA

Izvršenje odluke Pretresnog veća o privremenom oslobađanju Ramuša Haradinaja obustavljeno do odluke o žalbi koju je najavilo tužilaštvo
HAG/DEN HAAG | 24.05.2005.

TUŽILAŠTVO UNMIKU NE VERUJE

Uprkos dobrovoljnoj predaji i garancijama Misije UN na Kosovu, tužilaštvo se protivi privremenom oslobađanju Ramuša Haradinaja. Budući da je Haradinajeva odbrana rekla da neće biti spremna za početak suđenja pre 2007. godine, tužilac se zapitao “ko će optuženog vratiti na suđenje” ako se do tada okonča misija UNMIK-a?
HAG/DEN HAAG | 20.05.2005.

DEL PONTE PROTIV OSLOBAĐANJA HARADINAJA

Tužiteljstvo se protivi zahtjevu bivšeg kosovskog premijera Ramusha Haradinaja da početak suđenja čeka na slobodi. Umjesto toga, tužiteljstvo predlaže da se ubrzaju pripreme za suđenje
HAG/DEN HAAG | 25.04.2005.

HARADINAJ TRAŽI PRIVREMENO OSLOBAĐANJE

Bivši premijer Kosova i bivši komandant OVK traži da početak suđenja čeka na slobodi. Osnivanje Tribunala je, po Haradinaju, “velika greška međunarodne zajednice”
HAG/DEN HAAG | 14.03.2005.

HARADINAJ, BALAJ I BRAHIMAJ PORIČU KRIVICU

Donedavni premijer Kosova i bivši zapovednik OVK, Ramuš Haradinaj i dvojica njegovih nekadašnjih potčinjenih, a sada su-optuženih, odbacuju optužbe za učešće u “udruženom zločinačkom poduhvatu” čiji je cilj, prema tužiocu, bio da se uklone srpski civili iz dela Kosova u kojem su delovali, kao i da se spreči stvarna ili pretpostavljena saradnja Albanaca i Roma sa srpskim vlastima.
HAG/DEN HAAG | 11.03.2005.

U PONEDJELJAK IZJAŠNJAVANJE HARADINAJA I OSTALIH

Izjašnjavanje o krivnji Ramusha Haradinaja, Idriza Balaja i Lahija Brahimaja, koji su se ove sedmice dobrovoljno predali, bit će održano u ponedjeljak 14. marta – Žalbena rasprava u predmetu protiv Milana Babića zakazana za 25. april
HAG/DEN HAAG | 10.03.2005.

“UDRUŽENI ZLOČINAČKI PODUHVAT” HARADINAJA I OSTALIH

Bivši zapovednik OVK i donedavni premijer Kosova se, zajedno sa dvojicom podređenih, tereti za učešće u “udruženom zločinačkom poduhvatu” sa ciljem da se – otmicama, zatvaranjem, mučenjima i ubistvima civila – uklone srpski civili iz oblasti u kojoj je delovao i da se spreči stvarna ili pretpostavljena kolaboracija Albanaca i Roma sa srpskim vlastima.
HAG/DEN HAAG | 09.03.2005.

HARADINAJ U PRITVORU TRIBUNALA

Bivši premijer Kosova i zapovednik OVK prebačen danas posle podne u Pritvorsku jedinicu UN. Nije poznato da li se sa Haradinajem predao još neko od optuženih. U toku je proces "skidanja pečata" sa optužnice. Prvo pojavljivanje najverovatnije u petak posle podne.
HAG/DEN HAAG | 08.03.2005.

HAG POTVRĐUJE OPTUŽNICU PROTIV HARADINAJA

U tužilaštvu potvrđuju da je Ramuš Haradinaj optužen, ali odbijaju da otkriju detalje optužnice koja do daljeg ostaje pod pečatom Tribunala. Neobelodanjene još dve "decembarske" optužnice Karle del Ponte: za Makedoniju i Bosnu i Hercegovinu.

TV Tribunal 722 (31.03.2017.)

TRILEMA: Duplirati, smanjiti ili ukinuti kazne bivšim liderima Herceg Bosne

Predmeti

Kalendar

Do pokretanja novog SENSE portala nedeljni izveštaji neće imati novih sadržaja.