HAG/DEN HAAG | 05.04.2006.

HOLANDSKO TUŽILAŠTVO ZATVORILO "DOSIJE MILOŠEVIĆ"

Istraga holandskog tužilaštva potvrdila da je optuženi umro prirodnom smrću i isključila svaku mogućnost kriminalnih radnji. Interna istraga Tribunala usmeriće se na pritvorski medicinski tretman Slobodana Miloševića

Zaključujući da je optuženi umro prirodnom smrću i isključujući svaku mogućnost kriminalne radnje, holandsko tužilaštvo je formalno zatvorilo dosije Slobodana Miloševića – saopšteno je danas u Tribunalu.

Holandsko tužilaštvo je Tribunalu juče predalo konačni izveštaj o istrazi koju je pokrenulo odmah nakon što je, ujutro 11. marta ove godine, Milošević pronađen mrtav u krevetu svoje ćelije u Pritvorskoj jedinici UN. Završni izveštaji o obdukciji, toksikološkoj analizi i drugim rezultatima istrage holandskih eksperata za sudsku medicinu i kriminalističkih istražitelja, kako se navodi, potvrđuju da je Milošević umro usled srčanog udara.

U saopštenju se dodaje da će se interna istraga koju vodi sudija Kevin Parker usmeriti na medicinski tretman Slobodana Miloševića dok je bio u tribunalovom pritvoru i izražava se očekivanje da će uskoro biti poznati i njeni nalazi.