Pretraživati možete i po delovima reči radi preciznijih rezultata. Primer: ukucajte Optuž umesto Optužba X

Sense Tribunal

Orić

Naser Orić

Vesti 154

HAG/DEN HAAG | 22.11.2005.

SELO KAO "VOJNO UTVRĐENJE"

Zaštićeni svedok odbrane Nasera Oriću tvrdi da je selo Kravica u opštini Bratunac bilo "vojno utvrđenje srpskih nacionalista"
HAG/DEN HAAG | 15.11.2005.

NEDOSTALO SAMO PERJE I STRELE

Kanadski kapetan McDonald, odgovarajući na pitanja tužilaštva, priznao da su trake oko ruke i glave, pa čak i farbanje lica muslimanskih boraca u Srebrenici, mogli biti surogat uniforme, ali da to još uvek nije značilo da su se tako “opremljeni” borci mogli zvati “pravom vojskom”.
HAG/DEN HAAG | 14.11.2005.

TAJSON PROTIV PETNAESTOGODIŠNJAKA

Svedočeći u korist Nasera Orića, bivši posmatrač UN potvrdio navode odbrane o nadmoći srpskih i nemoći muslimanskih snaga i zločinima nad civilima u Podrinju
HAG/DEN HAAG | 02.11.2005.

NEGIRANJE SRPSKIH ŽRTAVA

Svedok odbrane tokom unakrsnog ispitivanja tvrdio da nije čuo za srpske žrtve ni u jednom selu za čija razaranja je optužen Naser Orić, a da "sada prvi put čuje" da su Srbi bili zatočeni u srebreničkoj policijskoj stanici. Rekao je i da nije imao saznanja o ulozi Nasera Orića u osnivanju TO Srebrenica i njegovom učešću u radu Ratnog predsedništva.
HAG/DEN HAAG | 01.11.2005.

IMPROVIZOVANA VOJSKA BEZ KOMANDANATA

Tokom glavnog ispitivanja Mustafe Šaćirovića, odbrana Nasera Orića je sudskom veću predstavila retrospektivu većine svojih dosadašnjih tvrdnji. Od početka izvođenja dokaza, odbrana je pre svega nastojala da dokaže da su srpske snage tokom 92. i 93. godine kontrolisale situaciju u Podrinju i činile zločine nad civilima, a da je vojna organizacija u srebreničkoj enklavi bila improvizovana, bez jedinstvene komande i komunikacije među naoružanim muslimanskim grupama.
HAG/DEN HAAG | 31.10.2005.

OGRANIČAVANJE ŠTETE PO ORIĆEVU ODBRANU

Odbrani Nasera Orića biće omogućeno da ponovo pozove neke svedoke tužilaštva i dodatno ih unakrsno ispita, u svetlu novih dokaza koji su se pojavili nakon što je odbrana među dokumentima tužilaštva pronašla intervju sa srpskim dobrovoljcem Slobodanom Mišićem. Tužilaštvu je ujedno naloženo da obelodani sve materijale koje poseduje, a koji odbrani mogu biti od koristi.
HAG/DEN HAAG | 28.10.2005.

ORIĆ NAJHRABRIJI ALI NE I NAJČESTITIJI

Svedok odbrane Nasera Orića u unakrsnom ispitivanju tvrdio da je Orić bio poznat i hrabar, ali da je od njega bilo "boljih, vrednijih i čestitijih" ljudi. Na taj način on se suprotstavio težnji tužioca da pokaže da se Orić posle jednog vojnog podviga nametnuo kao vođa muslimanskih jedinica u Podrinju.
HAG/DEN HAAG | 27.10.2005.

ORIĆ U UNIFORMI ARKANOVCA

Kakve su uniforme nosili Orićevi borci i na koji način su do njih došli, objašnjava svedok odbrane Sidik Ademović
HAG/DEN HAAG | 20.10.2005.

IMA LI VATRE BEZ DIMA?

Tokom unakrsnog ispitivanja svedok odbrane tvrdio da tokom napada na Ježesticu i Fakoviće nije video da je bilo «bezobzirnog razaranja» kako piše u optužnici protiv Nasera Orića
HAG/DEN HAAG | 19.10.2005.

DA LI JE OPTUŽBA ZATAJILA "OSLOBAĐAJUĆE DOKAZE" ZA ORIĆA?

Oštra rasprava o podnesku odbrane Nasera Orića u kojem se tužilaštvo optužuje da je zatajilo dokaze koji bi mogli upućivati na nevinost ili ublažiti krivicu optuženog

TV Tribunal 722 (31.03.2017.)

TRILEMA: Duplirati, smanjiti ili ukinuti kazne bivšim liderima Herceg Bosne

Predmeti

Kalendar

Do pokretanja novog SENSE portala nedeljni izveštaji neće imati novih sadržaja.