Pretraživati možete i po delovima reči radi preciznijih rezultata. Primer: ukucajte Optuž umesto Optužba X

Sense Tribunal

Stanišić i Simatović

Jovica Stanišić, Franko Simatović

Vesti 298

HAG/DEN HAAG | 13.03.2006.

OTKAZANO IZJAŠNJAVANJE SIMATOVIĆA I STANIŠIĆA

O navodima dopunjene optužnice dvojica optuženih trebalo je da se izjasne putem video linka iz Beograda gde su na "privremenoj slobodi". Razlozi za otkazivanje izjašnjavanja nisu saopšteni
HAG/DEN HAAG | 01.03.2006.

ODBRANA: JOVICA STANIŠIĆ NIJE SPOSOBAN ZA SUĐENJE

Holandski branilac podneo zahtev da se bivši šef Službe državne bezbednosti Srbije oslobodi svih optužbi pošto njegovo zdravstveno stanje "isključuje mogućnost pravičnog i ekspeditivnog suđenja."
HAG/DEN HAAG | 12.01.2006.

STANIŠIĆ I SIMATOVIĆ TRAŽE DA SE IZJASNE VIDEO-LINKOM

Tužilac smatra da bi o novim navodima optužnice Jovica Stanišić i Franko Simatović trebalo da se izjasne u Hagu, dok je stav odbrane da je "bolje, praktičnije i jeftinije" da se to obavi video-linkom, iz Beograda. Branilac najavio skoro podnošenje zahteva za utvrđivanje procesne sposobnosti Jovice Stanišića.
HAG/DEN HAAG | 11.01.2006.

SREBRENICA I "ŠKORPIONI" U IZMENJENOJ OPTUŽNICI PROTIV STANIŠIĆA I SIMATOVIĆA

Del Ponte potpisala izmenjenu optužnicu kojom se bivši šef Državne bezbednosti Srbije i nekadašnji zapovednik Jedinice za specijalne operacije terete za ubistva zarobljenika iz Srebrenice koje su izvršili pripadnici "Škorpiona", u optužnici definisani kao "jedna od specijalnih jedinica DB Srbije." Očekuje se da će Stanišić i Simatović, koji na privremenoj slobodi čekaju početak suđenja, biti uskoro pozvani u Hag na novo izjašnjavanje o navodima optužnice
HAG/DEN HAAG | 08.07.2005.

'ŠKORPIONI' U JOŠ JEDNOJ OPTUŽNICI?

Obrana se protivi proširenju optužnice protiv Stanišića i Simatovića na zločine u Srebrenici kao i zajedničkom suđenju s Vojislavom Šešeljom i Milanom Martićem.
HAG/DEN HAAG | 18.04.2005.

FRENKI PROTIV “DANASA”

Odbrana Frenkija Simatovića podnela novi izveštaj Raspravnom veću o pisanju beogradskog dnevnika i traži preduzimanje “neophodnih mera kako bi se sprečilo ugrožavanje postupka pred Tribunalom”
HAG/DEN HAAG | 03.12.2004.

STANIŠIĆ I SIMATOVIĆ IPAK NA PRIVREMENOJ SLOBODI

Žalbeno veće Tribunala odbacilo zahtev tužilaštva za poništavanje odluke Pretresnog veća o privremenom oslobadjanju Stanišića i Simatovića
HAG/DEN HAAG | 23.09.2004.

120 SVEDOKA OPTUŽBE ZA STANIŠIĆA I SIMATOVIĆA

Redovna konferencija o stanju u postupku protiv bivših šefova službe Državne bezbednosti Srbije, optuženih za zločine protiv čovečnosti u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.
HAG/DEN HAAG | 29.07.2004.

ZAUSTAVLJENO PRIVREMENO OSLOBAĐANJE STANIŠIĆA I SIMATOVIĆA

Tužilaštvo treba danas da podnese zahtev da mu se odobri žalba na odluku Pretresnog veća o privremenom oslobadanju bivših šefova Državne bezbednosti Srbije
HAG/DEN HAAG | 28.07.2004.

STANIŠIĆ I SIMATOVIĆ NA PRIVREMENOJ SLOBODI

Uzimajući u obzir, kako se navodi u saopštenju, saradnju i karakter optuženih, kao i garancije vlada u Beogradu i Podgorici, Pretresno veće odobrilo privremeno oslobadjanje Jovice Stanišića i Franka Simatovića. Tužilaštvo najavljuje žalbu i zahtev da se zadrži izvršenje odluke Pretresnog veća.

TV Tribunal 722 (31.03.2017.)

TRILEMA: Duplirati, smanjiti ili ukinuti kazne bivšim liderima Herceg Bosne

Predmeti

Kalendar

Do pokretanja novog SENSE portala nedeljni izveštaji neće imati novih sadržaja.