Pretraživati možete i po delovima reči radi preciznijih rezultata. Primer: ukucajte Optuž umesto Optužba X

Sense Tribunal

Razno

Vesti 1021

HAG/DEN HAAG | 11.07.2013.

KUDA IDE TRIBUNAL?

"Presumpcija nepogrešivosti" koju u odsustvu više pravne instance za preispitivanje njihovih presuda uživaju sudije žalbenih veća, ne bi smela da ih zakloni od javnih izraza zabrinutosti, kritika i protesta zbog "novog kursa" kojim su, po mišljenju mnogih a ne samo danskog "sudije-zviždača", poslednjih meseci poveli Tribunale u Hagu i Aruši
HAG/DEN HAAG | 01.07.2013.

MERON: TEMELJI TRIBUNALA OTPORNI NA "PLIME JAVNOG MNENJA"

U govoru na svečanoj inauguraciji haškog ogranka takozvanog Mehanizma za međunarodne krivične sudove predsednik Meron je, aludirajući na kritike upućene na adresu Tribunala, primetio da "plime javnog mnenja nadolaze i povlače se... ali ne mogu da potresu temelje koje su izgradili Tribunali za bivšu Jugoslaviju i Ruandu..."
HAG/DEN HAAG | 25.06.2013.

BRANIOCI: ZAUSTAVITE HARHOFA!

U saopštenju Udruženja advokata koji pred Tribunalom brane optužene za ratne zločine oštro se osuđuju navodi iz nedavnog pisma danskog sudije Harhofa, dovodi se u pitanje njegova etičnost, nepristrasnost i pravno znanje i izražava se nada da njegove "neodgovorne tvrdnje" neće zaustaviti sadašnji trend "sve pravičnijih suđenja"
HAG/DEN HAAG | 24.06.2013.

BRAMERC: "NEĆEMO SE UKLJUČIVATI U RASPRAVU", ALI…

Mada smatra da "ne bi bilo prikladno" da se tužilaštvo uključuje u raspravu o pismu sudije Harhofa povodom serije nedavnih oslobađajućih presuda, glavni tužilac Bramerc poziva Tribunal da "uzme u obzir valjane kritike" i najavljuje da će tužilaštvo "upotrebiti sve preostale pravne mehanizme" i insistirati na "pravednim ishodima" tih predmeta, koji će "ispravno odraziti krivicu optuženih"
HAG/DEN HAAG | 19.06.2013.

STRATEGIJA NOJA

Na prvoj konferenciji za novinare nakon javnog objavljivanja pisma danskog sudije Harhofa, glasnogovornici suda i tužilaštva su na sva pitanja koja su se odnosila na navode iz pisma i njegove eventualne posledice, složno odgovarali sa "nemamo komentara"
HAG/DEN HAAG | 17.06.2013.

PITANJE SUDIJAMA: "A ŠTA STE VI UČINILI?"

Da li bi bilo prikladno da se sudijama Tribunala – koji svedoke često pitaju "zašto niste učinili nešto da sprečite zločine?" – sada postavi slično pitanje u vezi sa navodom iz pisma sudije Harhofa da je "Tribunal promenio kurs pod pritiskom vojnih establišmenta nekih uticajnih zemalja"?
HAG/DEN HAAG | 13.06.2013.

"BOMBA" U TRIBUNALU

Danski mediji objavili privatno pismo u kojem sudija Frederik Harhof izražava veliku zabrinutost zbog "promene tribunalovog kursa pod pritiskom vojnog establišmenta nekih uticajnih zemalja" , kojima je podlegao predsednik suda Teodor Meron
HAG/DEN HAAG | 04.06.2013.

ISPRAVKA

Šta predsednik Tribunala Teodor Meron zamera izveštaju agencije SENSE o proslavi dvadesete godišnjice osnivanja Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju?
HAG/DEN HAAG | 27.05.2013.

TRIBUNALOVIH 20 GODINA

U prisustvu holandskog kralja Viljema Aleksandera i drugih uglednih zvanica obeležena dvadeseta godišnjica osnivanja Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju. Na svečanosti nije bilo predstavnika sudova i tužilaštva iz regiona, kao ni članova udruženja žrtava u čije je ime Tribunal osnovan
HAG/DEN HAAG | 03.10.2012.

NOVA TRIBUNALOVA PREDSTAVNICA ZA ŠTAMPU

Poljakinja Magdalena Spalinska preuzela dužnost predstavnice za štampu Haškog tribunala. Glavni tužilac Bramerc 8. i 9. oktobra u Beogradu

TV Tribunal 722 (31.03.2017.)

TRILEMA: Duplirati, smanjiti ili ukinuti kazne bivšim liderima Herceg Bosne

Predmeti

Kalendar

Do pokretanja novog SENSE portala nedeljni izveštaji neće imati novih sadržaja.