Pretraživati možete i po delovima reči radi preciznijih rezultata. Primer: ukucajte Oputž umesto Opužba X

Sense Tribunal

HAG/DEN HAAG | 28.08.2014.

HADŽIĆ U UNIFORMI IZ "HIGIJENSKIH RAZLOGA"

Mada ne smatra da su njegove ratne izjave imale za cilj "potpirivanje nasilja i odmazde", Goran Hadžić navodi da bi i danas pozvao na suđenje Hrvatima koji su "okrvavili ruke" i doveo u pitanje da li se oni "uopšte mogu nazvati ljudima". Da li je Hadžić nosio uniformu iz higijenskih ili vojnih razloga?
HAG/DEN HAAG | 28.08.2014.

LOŠE OCENE ZA "UMETNIČKI DOJAM"

Ocene iz dokumenata VRS o zločinima nad nesrbima na području Sarajeva svedok Mladićeve odbrane, bivši komandant Igmanske brigade Velimir Dunjić, naziva "suviše uopštenim" poput onih o "umetničkom dojmu" u klizanju. Ne vidi ništa sporno u tome što se jedinica četničkog vojvode Brneta, u sastavu njegove brigade, opisuje kao "kriminalna grupa" koja nanosi štetu vojsci bosanskih Srba
HAG/DEN HAAG | 27.08.2014.

PRIORITETI HADŽIĆEVE VLADE

Tužilac sugeriše da je prioritet istražnih organa u SAO Slavonija, Baranja i Zapadni Srem bilo procesuiranje zločina nad Srbima ali ne i nad nesrpskim stanovništvom. Pozivajući se na 29 dokumenta iz suda u Belom Manastiru, tužilac ukazuje da je u postupcima protiv srpskih počinilaca presuda doneta u 13 dok je u ostalih 16 predmeta samo podignuta optužnica

Najnovije

Fotografije Video

O nama

Sense Tribunal je specijalizovana agencija koja dnevnoj i nedeljnoj štampi, RTV stanicama, javnosti i zainteresovanim institucijama u zemljama jugoistočne Evrope obezbedjuje objektivne i pouzdane informacije o svim relevantnim zbivanjima u Medjunarodnom krivičnom sudu za bivšu Jugoslaviju.

Prijava za besplatni newsletter

Upišite vašu email adresu u polje niže.

Vesti objavljene danas ćete dobiti sa zakašnjenjem od 24 časa. Zašto?

Sponzori

TV Tribunal 639 (25.7.2014.)

IZGUBLJENI U PREVODU: Bilo je krivičnih dela, ali ne i zločina

SVAŠTARA: Mladić i genocid; žalbe bez voznog reda; Karadžić brani vladavinu zakona

SLUČAJNI SUSRETI TREĆE VRSTE: Kud Hadžić tu i Arkan

Izveštaji

Predmeti

Kalendar

Izveštaji se dostavljaju pretplatnicima Sens-Tribunal Servisa, odmah pošto su napisani, dok su na web-sajtu u celini dostupni sledećeg dana u podne.