Pretraživati možete i po delovima reči radi preciznijih rezultata. Primer: ukucajte Optuž umesto Optužba X

Sense Tribunal

27.01.2018.

SENSE U MOSTARU I AHMIĆIMA

U okviru misije dobre volje tokom koje su aktivisti za ljudska prava iz Hrvatske i Srbije odali počast žrtvama proteklog rata, u Mostaru i Ahmićima predstavljen narativ SENSE Centra za tranzicijsku pravdu, posvećen razaranju kulturnih, istorijskih i vjerskih spomenika tokom ratova na prostorima bivše Jugoslavije.
13.12.2017.

OSLOBAĐAJUĆA PRESUDA ŠEŠELJU NA ISPITU ŽALBENOG VEĆA

Na usmenoj raspavi pred Žalbenim većem tužilaštvo ukazivalo da je u oslobađajućoj presudi Vojislavu Šešelju Pretresno veće počinilo toliko pravnih i činjeničnih grešaka koje su, uzete kumulativno, obezvredile celinu presude.
29.11.2017.

DRAMA NA IZRICANJU POSLEDNJE TRIBUNALOVE PRESUDE

Pošto mu je Žalbeno veće potvrdilo osudu i kaznu od 20 godina zatvora, Slobodan Praljak uzviknuo da nije ratni zločinac i popio otrov. Posle pružene prve pomoći u Tribunalu Praljak prebačen u bolnicu, a zasedanje Žalbenog veća nastavljeno nakon dvoipocasovnog prekida. Potvrđeni nalazi prvostepene presude o međunarodnom oružanom sukobu i udruženom zločinačkom poduhvatu čije su ciljeve delili i predsednik Franjo Tuđman i drugi hrvatski zvaničnici. Svim optuženima potvrđene kazne koje sui m odmerene u prvom stepenu.

Najnovije

Fotografije Video

O nama

Sense Tribunal je specijalizovana agencija koja dnevnoj i nedeljnoj štampi, RTV stanicama, javnosti i zainteresovanim institucijama u zemljama jugoistočne Evrope obezbedjuje objektivne i pouzdane informacije o svim relevantnim zbivanjima u Medjunarodnom krivičnom sudu za bivšu Jugoslaviju.

Prijava za besplatni newsletter

Upišite vašu email adresu u polje niže.

Vesti objavljene danas ćete dobiti sa zakašnjenjem od 24 časa. Zašto?

Sponzori

TV Tribunal 722 (31.03.2017.)

TRILEMA: Duplirati, smanjiti ili ukinuti kazne bivšim liderima Herceg Bosne

Izveštaji

Predmeti

Kalendar

Izveštaji se dostavljaju pretplatnicima Sens-Tribunal Servisa, odmah pošto su napisani, dok su na web-sajtu u celini dostupni sledećeg dana u podne.