Pretraživati možete i po delovima reči radi preciznijih rezultata. Primer: ukucajte Oputž umesto Opužba X

Sense Tribunal

HAG/DEN HAAG | 24.07.2014.

HADŽIĆEVE "POLITIČKE IGRE"

Bivši premijer SAO Istočna Slavonija i predsednik Republike Srpska Krajina tvrdi da je "osuđivao svaku vrstu nepravde i sve zločine" za koje je znao. Negirao da je u javnim nastupima pretio Hrvatima i pozivao na proterivanje. To su bile "moje političke igre" s namerom da se izazove sukob između "mirnih i agresivnih Hrvata", tvrdi Hadžić
HAG/DEN HAAG | 24.07.2014.

DVOSTRUKI GENOCID OPSTAO U MLADIĆEVOJ OPTUŽNICI

Odbačena žalba Mladićeve odbrane na odluku Pretresnog veća kojom su potvrđene prve dve tačke optužnice – za genocid u šest opština BiH 1992. i u Srebrenici 1995. godine – jer je zaključeno da je tužilac izveo dovoljno dokaza koji, ako bi bili prihvaćeni, mogu dovesti do presude o učešću optuženog u oba genocida
HAG/DEN HAAG | 24.07.2014.

SVJEDOK: OD MLADIĆA SMO BJEŽALI K’O ĐAVO OD KRSTA

Bivši komandir čete u Bratunačkoj brigadi Zoran Kovačević na suđenju Ratku Mladiću tvrdio da nije ni vidio ni čuo da je bilo ko iz Bratunca učestvovao u razdvajanju muškaraca u Potočarima. Priznaje da je bio u Potočarima 12. jula 1995, ali tvrdi da je nakon susreta s Mladićem gledao da što prije ode, jer su od Mladića svi bježali "k’o đavo od krsta"

Najnovije

Fotografije Video

O nama

Sense Tribunal je specijalizovana agencija koja dnevnoj i nedeljnoj štampi, RTV stanicama, javnosti i zainteresovanim institucijama u zemljama jugoistočne Evrope obezbedjuje objektivne i pouzdane informacije o svim relevantnim zbivanjima u Medjunarodnom krivičnom sudu za bivšu Jugoslaviju.

Prijava za besplatni newsletter

Upišite vašu email adresu u polje niže.

Vesti objavljene danas ćete dobiti sa zakašnjenjem od 24 časa. Zašto?

Sponzori

TV Tribunal 638 (18.7.2014.)

PRESUDA: Holandska država odgovorna za dio srebreničkih žrtava

NIŠTA NI SA KIM: Hadžić se odriče saučesnika u zločinačkom poduhvatu

NAKNADNA PAMET: Nenad Kecmanović se odriče nekadašnjih stavova i izjava

Izveštaji

Predmeti

Kalendar

Izveštaji se dostavljaju pretplatnicima Sens-Tribunal Servisa, odmah pošto su napisani, dok su na web-sajtu u celini dostupni sledećeg dana u podne.