Pretraživati možete i po delovima reči radi preciznijih rezultata. Primer: ukucajte Oputž umesto Opužba X

Sense Tribunal

HAG/DEN HAAG | 27.07.2014.

LETNJA SUDSKA PAUZA

U ponedeljak 28. jula 2014. godine počinje letnja sudska pauza, tokom koje u Tribunalu neće biti suđenja, statusnih konferencija i drugih rasprava. Suđenje Goranu Hadžiću, koji trenutno svedoči u svoju odbranu, će se nastaviti u utorak 19. avgusta 2014. godine a suđenje Mladiću nedelju dana kasnije, 25. avgusta ove godine.

Ukoliko tokom letnje sudske pauze u Tribunalu bude značajnijih vanrednih događaja SENSE će o njima izveštavati.
HAG/DEN HAAG | 24.07.2014.

DVOSTRUKI GENOCID OPSTAO U MLADIĆEVOJ OPTUŽNICI

Odbačena žalba Mladićeve odbrane na odluku Pretresnog veća kojom su potvrđene prve dve tačke optužnice – za genocid u šest opština BiH 1992. i u Srebrenici 1995. godine – jer je zaključeno da je tužilac izveo dovoljno dokaza koji, ako bi bili prihvaćeni, mogu dovesti do presude o učešću optuženog u oba genocida
HAG/DEN HAAG | 24.07.2014.

HADŽIĆEVE "POLITIČKE IGRE"

Bivši premijer SAO Istočna Slavonija i predsednik Republike Srpska Krajina tvrdi da je "osuđivao svaku vrstu nepravde i sve zločine" za koje je znao. Negirao da je u javnim nastupima pretio Hrvatima i pozivao na proterivanje. To su bile "moje političke igre" s namerom da se izazove sukob između "mirnih i agresivnih Hrvata", tvrdi Hadžić

Najnovije

Fotografije Video

O nama

Sense Tribunal je specijalizovana agencija koja dnevnoj i nedeljnoj štampi, RTV stanicama, javnosti i zainteresovanim institucijama u zemljama jugoistočne Evrope obezbedjuje objektivne i pouzdane informacije o svim relevantnim zbivanjima u Medjunarodnom krivičnom sudu za bivšu Jugoslaviju.

Prijava za besplatni newsletter

Upišite vašu email adresu u polje niže.

Vesti objavljene danas ćete dobiti sa zakašnjenjem od 24 časa. Zašto?

Sponzori

TV Tribunal 639 (25.7.2014.)

IZGUBLJENI U PREVODU: Bilo je krivičnih dela, ali ne i zločina

SVAŠTARA: Mladić i genocid; žalbe bez voznog reda; Karadžić brani vladavinu zakona

SLUČAJNI SUSRETI TREĆE VRSTE: Kud Hadžić tu i Arkan

Izveštaji

Predmeti

Kalendar

Izveštaji se dostavljaju pretplatnicima Sens-Tribunal Servisa, odmah pošto su napisani, dok su na web-sajtu u celini dostupni sledećeg dana u podne.